Illusztrációk / Illustrations

A képzőművészet és a líra segítségével utazgatásokra, kirándulásokra invitálják a szerzők az olvasót. Nemzetünk szűkebb és tágabb hazájába. Kisebb, nagyobb utazásra, látványos érdekességek felkeresésére, megtekintésére.

A „Fuss ki a rétre!”  című, 2019-ben megjelent verseskötet gyermekekhez és felnőttekhez egyaránt szól. Bodnár István könnyed, játékos hangvételű verseit Bodnár Ágnes színes, hangulatos akvarellképei teszik teljessé.

A 2019-ben megjelent „Emma karácsonya” című mesekönyvben Vikor-Varga Laura ünneppel töltött szavai Bodnár Ágnes életörömöt sugárzó akvarell illusztrációival válnak láthatóvá.

2020. tavaszán tovább folytatódik Emma kalandja. Festői kép tárul elénk az élő faluról, Hollókőről olvasva. Részesei lehetünk a húsvéti forgatagnak, és egy kép megfestésének az örökkévalóságról.

A 2020-ban megjelent „Király fegyverkovácsa”  c. könyvet egy nagyapa írta az unokáinak és persze mindenkinek, aki szereti a meséket. A szerző, Tarnóc Márton (1934-2016) egyetemi tanári pályafutása befejezése után visszatért a gyökereihez, a falun töltött gyermekévekhez, hogy a nagy magyar mesemondók útján járva megismertesse unokáit a népmesék világával. Az unokák azóta felnőttek, de nagyapa meséit a szívükben őrzik. A szerzőre emlékezve és Bodnár Ágnes művészi akvarell illusztrációi által életre keltve, most közreadjuk ezeket a megkapó történeteket minden gyermek, illetve a gyermeki örömöt szívében megőrző ember számára.